How to get high score in TOEFL

Judul: How to get high score in TOEFL Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

TOEFL is a test used to test a person's ability to speak English. This test is not just an English exam such as those in public schools because this test using a national standard and the test results will be recognized internationally as well. This test also become an important requirement for those who wish to continue their studies abroad. Seeing the importance of this test, certainly necessary preparation in order to complete this test well. Here are tips on steps that can be taken to prepare for the test so that your bus get a high TOEFL score.

Which first needs to be done is to find as much information about the TOEFL test. That information includes technical matters related to test it also on the characteristics of the questions that are likely to come out. With such information, you will be able to prepare better. By knowing the characteristics of the problem, you can also increasingly focus on learning, so that preparations are underway also be effective and efficient. After getting enough information, then you can begin to plan a personal training schedule. In addition, there are many agencies that can help you better prepare for the TOEFL. Equally important is to buy books TOEFL test preparation.

After the preparations were, then you also need to improve your English language skills, covering aspects of writing, speaking, reading and listening. These areas need to be prepared in earnest. In the aspect of writing, you need to train your ability to express ideas through writing. This exercise includes training grammar and sentence structure and enrich vocabulary. In addition, a lot of reading journals and scholarly writings can also be a great way to hone writing skills with a good sentence structure. While reading journals and scientific works in the English language, you can try to analyze the sentence structure and grammar are used, also noted the difficult words. Reading these journals and other writings as well as hone reading comprehension exercises, which will be very useful in reading comprehension.

After that, to increase the capacity in terms of listening, you can start to listen to the songs in English and try to understand the pronunciation of the word for word. In addition, listening to a lecture given by a native speaker is also very important, because during the test later, you will also listen to the lecture and responded. Do not forget to start practicing making little notes. This will greatly assist you in remembering key points on what is delivered. In addition, learn the pronunciation will also be very useful, both in speaking also listening.

Then in terms of speaking, you can practice speaking and convey ideas briefly and to the point. This will be very important, so examinator can understand your ideas more easily. Exercises that can be done is by recording the way you speak. Thus, you can evaluate yourself or enlist the help of friends, so you can fix it. In addition, following the way native speakers speak also can be a good exercise, because often dialects often you use will affect the way your pronunciation in English. You can download a video or recording lectures or conversations with native speakers easily, too. After that, no less important factor is the motivation and tranquility during the exam. With all these steps, it is hoped you could manage to get a high TOEFL score. 

 Source from http://belajaringgris.net
ReadmoreHow to get high score in TOEFL

English Vocabulary Words - English Noun Adjective

Judul: English Vocabulary Words - English Noun Adjective Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. n. florist

(a) educator; teacher; trainer
(b) owner of a flower shop; person who makes flower arrangements
(c) separation; ridge between drainage areas; watershed
(d) sample; model; form; mold; decorative design

2. n. station

(a) standard against which something is measured; factor; discipline
(b) position; place where a person or thing is usually found; headquarters;                                 broadcast frequency
(c) temporary arrangement; in between period
(d) limit to which money may be withdrawn from the bank on credit

3. n. surface

(a) restriction; force; limitation; limit
(b) influence; effect; colliding of two bodies; touch
(c) diagram; chart
(d) exterior or upper boundary of a thing; external part or layer; outward appearance

4. n. dress code

(a) viewpoint, opinion; siting; locus; location; place; job
(b) netting attached to a woman's hat
(c) metal cord with sharp projecting points
(d) formally or socially imposed standards of attire

5.n. link

(a) way; route; course; section; piece
(b) connection; relation; association; one ring of a chain; ring
(c) exchange; transfer; device
(d) introduction; foreword; opening statement

6.n. fraction

(a) soldier of the three lowest military ranks
(b) product of the division of one number by another; part of a whole; segment; fragment; quotient
(c) progress; modernization; promotion
(d) principle; basis; essential

7.n. surprise

(a) astonishment; something which startles or astonishes; unexpected event
(b) display; layout; clothing; menu
(c) drawing together; fold; pucker
(d) movement of vehicles or persons; trade; commerce; load of messages in a communications network

8.adj. downward

(a) sublime; exalted; superior
(b) descending
(c) dangerous; risky; perilous
(d) identifiable; determinable; able to be distinguished

9. n. carpet

(a) counsel; guidance; specific information; hint
(b) the total amount of funds in circulation in a given country's economy
(c) slice; part; segment; creation; work
(d) rug; fabric floor covering

10.n. compatible

(a) building for indoor sports and exercise; fitness center
(b) opposition; act of fighting against; act of withstanding the effects of
(c) bother; disturbance; nuisance; discomfort

(d) piece of equipment which can be used with other machines without alternation

check you score 1.b 2.b 3.d 4.d 5.b 6.b 7.a 8.b 9.d 10.d
ReadmoreEnglish Vocabulary Words - English Noun Adjective

Games to Teach English Vocabulary - Adjective Noun Lists

Judul: Games to Teach English Vocabulary - Adjective Noun Lists Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. adj. inventive

    (a)     creative; new; original
    (b)     of a smaller version or dimension
    (c)     comprising the best result ever attained
    (d)     spotted; speckled; composed of a series of small dashes (about a line)

2. adj. certain

    (a)     of a skilled occupation; working in one of the skilled occupations
    (b)     sure; definite; particular; specific
    (c)     plain; clear; visible; public; intentional; undisguised (Law)
    (d)     open to dispute; obscure; vague
       
3. adj. forward

    (a)     firm; faithful; persistent; unbending; adamant
    (b)     advanced; ahead; ready; brash; of the future; progressive
    (c)     entrusted to the care
    (d)     made or done immediately; paid at once; performed randomly
       
4. adj. fraudulent

    (a)     guilty; dishonest
    (b)     injurious; causing damage
    (c)     exact; not more and not less; meticulous; strict
    (d)     classified; confidential; clandestine; covert; hidden; latent
       
5. adj. close

    (a)     first; primary; innovative; creative; novel
    (b)     kind; good
    (c)     near; adjacent; careful
    (d)     doubtful; not reliable; ambiguous
       
6. adj. curious

    (a)     truthful; candid; frank
    (b)     judgmental; important; crucial; vital
    (c)     arbitrary; fickle; flexible
    (d)     inquisitive; desiring to know and understand; odd; strange; rare
       
7. n. dealer

    (a)     supplier; seller; merchant; agent; sales representative
    (b)     shopping center; pedestrian walkway; promenade
    (c)     action or instance in which the ball or puck is prevented from entering the goal
    (d)     inflection; verbal 'time'
       
8. adj. continuous

    (a)     pure; obvious; easy to understand; comprehensible
    (b)     quiet; tranquil; calm; motionless
    (c)     containing nothing; without people; without contents; hollow; meaningless
    (d)     successive; uninterrupted; permanent
       
9. adj. rear

    (a)     continuing; enduring; remaining for a long time; durable
    (b)     appropriate; fitting; well-timed; timely; proper; expedient
    (c)     back; hind
    (d)     honest; truthful; frank; straightforward; genuine; earnest
       
10. adj. intricate

    (a)     complex; complicated; involved; entangled
    (b)     in a manner which shuts out all others; solely; in a limited manner
    (c)     available on a regular basis; employed to handle merchandise or goods
    (d)     rational; reasonable; wise; judicious; cognizant; aware

check you score : 1.a 2.b 3.b 4.a 5.c 6.d 7.a 8.d 9.c 10.a
ReadmoreGames to Teach English Vocabulary - Adjective Noun Lists

Vocabulary Words - Adverb Adjective Noun Verb Preffix Lists

Judul: Vocabulary Words - Adverb Adjective Noun Verb Preffix Lists Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. adv. outside

    (a)     quite; sufficiently; fairly
    (b)     out of doors
    (c)     strenuously; with great effort; to the full extent; intently; to the extreme limit
    (d)     at first; in the first place; in a unique manner
       
2. adj. cheap

    (a)     coming or occurring after the usual or expected time; tardy; slow; delayed
    (b)     very great in numbers; huge; powerful
    (c)     satisfied; pleased
    (d)     opposite of expensive; inexpensive
       
3. n. message

    (a)     incorrect interpretation
    (b)     abstract; summary; concise report; instructions
    (c)     communication; information; announcement; note; memo; intimation
    (d)     plan; aim; goal; purpose
       
4. adj. top

    (a)     new; fresh; late; of late times
    (b)     ceremonious; conventional; according to custom; stiff; strict; symmetrical
    (c)     highest; prime; leading
    (d)     important; consequential; meaningful; having meaning; of a considerable amount
       
5. n. accomplishment

    (a)     inability to succeed; lack of success; lack; bankruptcy; downfall
    (b)     fulfillment; realization; attainment; achievement
    (c)     test; attempt; experiment; annoyance
    (d)     concentration; consideration; focus; care; acknowledgment; recognition
       
6. v. generate
    (a)     to make clear; to explain
    (b)     to create; to produce; to bring into being
    (c)     to accelerate; to cause to move quickly; to expedite; to further; to hurry
    (d)     to make resistant; to make impervious; to edit
       
7. n. character

    (a)     suitcases; cases and bags carried by travelers
    (b)     large craft made for navigation on water; boat; ship; container
    (c)     nature; disposition; attitude; figure; person; statement of qualities
    (d)     shared characteristic; common feature
       
8. v. emerge

    (a)     to shape with skill
    (b)     to say that something is not true; to refuse; to renounce
    (c)     to irritate; to infuriate; to enrage
    (d)     to appear; to come out; to be revealed
       
9. pref. counter
    (a)     related to by the remarriage of a parent and not by blood
    (b)     toward; at
    (c)     after; later; subsequent to
    (d)     against; opposed
       
10. v. measure

    (a)     to control; to govern; to manage; to adjust to a specific level or condition
    (b)     to interest; to amuse; to host
    (c)     to gauge; to quantify; to assess; to evaluate; to estimate
    (d)     to specialize in a certain field

check you score : 1.b 2.d 3.c 4.c 5.b 6.b 7.c 8.d 9.d 10.c
ReadmoreVocabulary Words - Adverb Adjective Noun Verb Preffix Lists

Word Vocabulary Games - Verb Noun Lists

Judul: Word Vocabulary Games - Verb Noun Lists Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. v. pocket

    (a)     to give; to contribute; to grant; to bestow
    (b)     to transfer control from governmental to individual powers
    (c)     to make a remark; to explain; to write an explanatory note
    (d)     to profit; to roll a ball into a hole (Billiards)

2. v. attach

    (a)     to fasten; to link to; to add; to ascribe to; to connect to
    (b)     to give out; to distribute; to ration; to set aside for a special purpose
    (c)     to delay; to obstruct; to hinder; to prevent; to thwart
    (d)     to label; to fine

3. v. subsidize

    (a)     to bore a hole; to practice; to train; to sow seeds in rows
    (b)     to provide financial assistance
    (c)     to deal in; to sell
    (d)     to save; to cut back; to be thrifty; to be frugal

4. v. get over

    (a)     to emphasize; to accentuate
    (b)     to cushion; to fill; to fill out; to walk; to go by foot
    (c)     to recover
    (d)     to prove; to verify; to confirm; to actualize

5. v. tour
    (a)     to keep in existence; to preserve; to support; to provide for
    (b)     to alter; to change; to fluctuate
    (c)     to sightsee; to voyage; to travel
    (d)     to display; to demonstrate; to bestow; to grant

6. v. prize

    (a)     to accompany someone; to appear; to advance; to succeed
    (b)     to reinforce; to bind together; to strengthen a connection
    (c)     to illustrate; to elucidate; to interpret; to describe; to define
    (d)     to appreciate; to esteem; to respect; to appraise; to assess worth

7. n. additive

    (a)     person who favors political and social reform
    (b)     supplement
    (c)     development; progress
    (d)     person who presides over court trials; arbiter; expert; critic

8. v. calendar

    (a)     to take away part of a whole; to remove; to deduct
    (b)     to cushion; to fill; to fill out; to walk; to go by foot
    (c)     to prepare a financial plan; to make financial arrangements
    (d)     to write down in a timetable; to register

9. v. stem

    (a)     to use as an introduction; to use as a foreword
    (b)     to invite; to speak loudly; to visit; to phone
    (c)     to arise; to come from; to originate; to stop; to check
    (d)     to measure; to evaluate; to determine; to estimate

10. v. major


    (a)     to leaf through a book; to surf Internet websites
    (b)     to place in particular situations
    (c)     to defend; to save from harm; to watch over; to guard
    (d)     to specialize in a certain field

check you score : 1.d 2.a 3.b 4.c 5.c 6.d 7.b 8.d 9.c 10.d
ReadmoreWord Vocabulary Games - Verb Noun Lists

ESL English Vocabulary - Noun Adjective Lists

Judul: ESL English Vocabulary - Noun Adjective Lists Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. n. watch

    (a)     appraisal; estimation; assessment
    (b)     financial framework; financial plan
    (c)     place used by planes for takeoff and landing
    (d)     small clock that is usually worn on the wrist; guarding; observation

2. n. virtual

    (a)     resident; native of a country
    (b)     computerized representation of an actual object
    (c)     something which legally or rightfully belongs to an individual; payment; fee
    (d)     quality; factor; characteristic; feature
   
3. n. suite

    (a)     demand for goods or services; rate of purchase and sale; fair
    (b)     luggage; cargo; things to take on a trip; equipment
    (c)     structure; pattern; design; organization; pattern of data organization
    (d)     group of things that together form a set; group of attendants
       
4. n. anger

    (a)     attraction; closeness; liking; likeness
    (b)     sheet of paper on which information has been printed; flyer
    (c)     rage; fury
    (d)     price; expense
       
5. n. enclosure

    (a)     staying where one is; expectation; ambush
    (b)     confinement; additional document or letter placed within another
    (c)     deficiency; flaw
    (d)     hyphen; drop; pinch; rush; sprint
       
6. n. reserve requirement

    (a)     minimum amount of money and liquid assets set by the central banking system of the U.S.
    (b)     award; gift; present; contribution; donation
    (c)     aircraft which flies by means of horizontally rotating blades
    (d)     representative; rep; factor; cause
       
7. n. choice

    (a)     option; selection; variety
    (b)     track; path; customary series of stops during a trip
    (c)     pullover; employer who underpays his employees
    (d)     good friend; acquaintance
       
8. adj. staple

    (a)     grand; magnificent; striking
    (b)     appropriate; fitting; well-timed; timely; proper; expedient
    (c)     chosen; picked out; choice; superior; prime; picky
    (d)     essential; regularly used; primary; principal; main (of goods or products)
       
9. n. funnel

    (a)     formal agreement between two states; compact; covenant; contract
    (b)     inheritance; bequest; something handed down from one's ancestors
    (c)     material coherence; firmness; persistence; steadfastness
    (d)     device with a wide opening at the top which narrows as it reaches the bottom
   
10. n. profession

    (a)     slide; stumble; mistake; blunder; error
    (b)     stimulus; inducement; enticement; encouragement
    (c)     fastening mechanism which is opened with a key or other device
    (d)     vocation; skilled occupation; declaration; proclamation

check you score : 1.d 2.b 3.d 4.c 5.b 6.a 7.a 8.d 9.d 10.d
ReadmoreESL English Vocabulary - Noun Adjective Lists

Vocabulary Activity - List of Adjectives Verbs

Judul: Vocabulary Activity - List of Adjectives Verbs Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. adj. domestic

    (a)     very great in numbers; huge; powerful
    (b)     pertaining to home; pertaining to family; tame (about an animal)
    (c)     honest; sincere; straightforward; open; candid
    (d)     enduring; lasting; continuing; leftover; remaining

2. adj. nearby

    (a)     close at hand
    (b)     pedantic; cautious concerning minute details; scrupulous
    (c)     final; occurring as a result
    (d)     flat, level; even
       
3. adj. set

    (a)     chief; leading; main; principal
    (b)     having no curves or bends; frank; continuous; honest; consistent
    (c)     little; few in number; trivial; unimportant; modest
    (d)     fixed; arranged; prepared; resolute; firmly resolved; determined in advance
       
4. adj. scatterbrained

    (a)     appropriate; fitting; well-timed; timely; proper; expedient
    (b)     unable to think in a clear and orderly manner; giddy or frivolous
    (c)     fruitful; productive; abundant; plentiful; multiplying; producing fruit
    (d)     immediate; common; usual; standard
       
5. adj. eager

    (a)     occurring within a building; meant to be used inside
    (b)     still; fixed in place; static; settled; tending to stay in one place
    (c)     strongly desiring; keen; fervently interested
    (d)     comprehensive; complete; finished
       
6. adj. urgent

    (a)     some; few; separate; distinct; individual; various
    (b)     unable to think in a clear and orderly manner; giddy or frivolous
    (c)     of or relating to the mind; intellectual; psychosocial
    (d)     pressing; compelling; immediate; prompt
       
7. v. privatize

    (a)     to confirm the truth of something
    (b)     to transfer control from governmental to individual powers
    (c)     to hasten; to increase the speed of something; to speed something up
    (d)     to examine; to investigate; to inspect; to scrutinize
       
8. adj. square

    (a)     sloping; inclined
    (b)     ready; attentive; quick; agile
    (c)     infinite; boundless
    (d)     having four equal sides enclosing four equal angles
       
9. adj. confident

    (a)     certain; sure of oneself; composed
    (b)     honest; truthful; frank; straightforward; genuine; earnest
    (c)     immediate; common; usual; standard
    (d)     frail; feeble; faint; dilute; watery
       
10. adj. compliant

    (a)     additional; extra
    (b)     obedient; submissive; obliging; yielding; acquiescent
    (c)     floating; light; lively; cheerful
    (d)     having the capacity for feeling; susceptible to external influences or agents

check you score : 1.b 2.a 3.d 4.b 5.c 6.d 7.b 8.d 9.a 10.b
ReadmoreVocabulary Activity - List of Adjectives Verbs

Vocabulary Words - List of Verbs Nouns Adjectives

Judul: Vocabulary Words - List of Verbs Nouns Adjectives Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. v. edge

    (a)     to calculate; to figure; to estimate
    (b)     to sharpen; to provide with a border; to advance gradually or furtively
    (c)     to train; to certify; to meet the minimum standards; to moderate; to modify
    (d)     to originate; to create; to design; to fabricate; to concoct

2. v. sight

    (a)     to see with the eyes; to view; to notice; to discern; to observe
    (b)     to fail after starting well; to make a hissing noise which gradually fades into silence
    (c)     to draft into military service; to voluntarily join a cause
    (d)     to devise; to invent; to dream up; to design (often in a negative way)
       
3. n. nationality

    (a)     citizenship; patriotism
    (b)     act of giving in to desire; something which gratifies; luxury; leniency
    (c)     enterprise; drive; ambition; beginning move in a process; first step
    (d)     action; step; criterion; amount; degree; extent
       
4. n. standard

    (a)     model; criterion; norm; average; commodity which backs a monetary system
    (b)     person who puts money into a project
    (c)     viewpoint, opinion; siting; locus; location; place; job
    (d)     equipment; device for lifting and lowering objects
       
5. v. floor

    (a)     to take a risk in order to achieve a goal
    (b)     to knock down; to astound; to shock
    (c)     to catalog; to list; to enumerate; to set down in full detail
    (d)     to make a scheme; to plot; to design; to contrive; to think up
       
6. n. domestic

    (a)     caution; wisdom; careful judgment
    (b)     obstacle; misfortune; something which hinders progress
    (c)     plentifulness; abundance; numerousness; plurality
    (d)     housemaid; servant; housekeeper
       
7. adj. recognizable

    (a)     identifiable; determinable; able to be distinguished
    (b)     pertaining to home; pertaining to family; tame (about an animal)
    (c)     being one fourth; having four equal parts
    (d)     familiar; close; intimate; informed; aware
       
8. v. jeopardize

    (a)     to transport via locomotive; to convey by train
    (b)     to postpone; to disgust; to repulse; to deter
    (c)     to understand; to comprehend; to accomplish; to convert into cash; to liquidate
    (d)     to endanger; to place in danger; to imperil; to put at risk
       
9. n. decrease

    (a)     large craft made for navigation on water; boat; ship; container
    (b)     disorder; embarrassment; bewilderment
    (c)     something unyielding; something hard; stone similar to diamond
    (d)     decline; reduction; lessening
       
10. n. sign

    (a)     advantage; profit; help; benefit
    (b)     learning; field of learning; thorough investigation; report; analysis
    (c)     drink; refreshment
    (d)     mark; symbol; indication; hint; trace; notice; advertisement


check you score : 1.b 2.a 3.a 4.a 5.b 6.d 7.a 8.d 9.d 10.d
ReadmoreVocabulary Words - List of Verbs Nouns Adjectives

Vocabulary for Non English Speakers - List of Verbs

Judul: Vocabulary for Non English Speakers - List of Verbs Penulis: hari sutjiono Rating: 4.7 Deskripsi:Contoh Soal TOEFL - TOEIC dan Kunci Jawabannya

1. v. impose

    (a)     to plan; to mean; to have in mind do or accomplish; to designate for a particular purpose
    (b)     to require; to compel; to force upon; to enforce; to institute
    (c)     to injure; to harm; to mistreat
    (d)     to fasten; to link to; to add; to ascribe to; to connect to
       
2. v. import

    (a)     to record; to enroll; to have an effect; to have influence
    (b)     to sell; to trade or deal; to distribute; to promote
    (c)     to bring from another place; to bring goods from a foreign country; to signify; to imply
    (d)     to alter; to change; to fluctuate
       
3. v. perpetuate

    (a)     to eternalize; to make everlasting; to preserve from extinction
    (b)     to render insusceptible to a disease by inoculating
    (c)     to cause to be acquainted; to accustom; to make something well known; to publicize
    (d)     to manage; to supervise; to supply; to dispense
       
4. v. deserve

    (a)     to go out of sight; to become extinct; to cease to exist; to vanish
    (b)     to predict a future event or condition; to foretell
    (c)     to convert an object or image into a digital image using an optical device to browse
    (d)     to be worthy of; to have a right to
       
5. v. accompany

    (a)     to go along with; to go together with; to join; to attach
    (b)     to hold onto; to save; to store; to watch over; to care for
    (c)     to give a cost to something
    (d)     to draft into military service; to voluntarily join a cause
       
6. v. reveal

    (a)     to establish communication; to make a connection; to link to; to connect with
    (b)     to illustrate; to elucidate; to interpret; to describe; to define
    (c)     to show; to exhibit; to display; to expose; to disclose
    (d)     to reach; to achieve; to fulfill; to realize (a goal, purpose, etc.)
       
7. v. focus

    (a)     to watch; to study; to monitor; to supervise; to discern
    (b)     to confuse; to make hard to understand; to make difficult; to make complex
    (c)     to converse; to speak; to spread rumors; to lecture; to reveal secret information
    (d)     to make clear; to concentrate
       
8. v. vilify

    (a)     to carry; to impart or to communicate by statement, suggestion, gesture or appearance
    (b)     to lounge; to do nothing; to laze around
    (c)     to apply force or weight; to push; to stress
    (d)     to slander; to defame
       
9. v. honor

    (a)     to agree; to concur; to confirm; to endorse
    (b)     to exchange; to replace; to convert; to travel back and forth regularly (i.e. to work)
    (c)     to respect; to esteem; to pay tribute; to praise; to accept
    (d)     to surround; to enclose; to hesitate; to falter in speaking
       
10. v. recognize

    (a)     to trade; to plan for and promote for sales of; to market goods
    (b)     to give confidence; to promise; to pledge; to encourage
    (c)     to identify; to acknowledge; to know; to admit
    (d)     to give in to desire; to yield to; to satisfy; to spoil; to humor

check you score : 1.b 2.c 3.a 4.d 5.a 6.c 7.d 8.d 9.c 10.c
ReadmoreVocabulary for Non English Speakers - List of Verbs